diumenge, 16 d’agost del 2009

Crêpes

Ingredients
Un litre de llet
Un tassó de suc de taronja (uns 200 ml)
200 gr. de mantequilla
6 ous
Mitja cullerada de vainilla
700 gr. de farina normal
La ralladura de mitja llimona
La ralladura de mitja taronja

Preparació
Aquesta pasta és bastant "gustosa" (hi ha receptes més senzilles). Jo la recomanaria per a crêpes dolces, tot i que també es pot emprar per a les salades.
Encalentir una mica la llet, que sigui teba. Rallar la llimona i la taronja i posar-lo amb la llet. Afegir la mantequilla, una mica fusa si és forta. Mesclar-hi la resta d'ingredients, amb un turmis. La mesura de farina és aproximada. S'hi ha d'anar posant que la pasta quedi bé, ni molt clara ni molt espessa. És millor si la pasta reposa una hora o dues. Si en sobra, o si es vol preparar amb antelació, es pot guardar dins la gelera d'un dia per l'altre.
Posar una pella al foc. Si és bona i antiadherent no cal banyar-la gens d'oli. Posar pasta, només que tapi tota la pella, i que quedi ben prima. Quan comenci a ésser cuita, desferrar els costats amb una cullera de fusta i girar-la per coure-la per l'altra banda.
Les crêpes poden menjar-se amb confitura, gelat, crema de cacau, ... o també es poden fer salades.
Amb aquestes mesures surten unes 32 crêpes amb una pella petita.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada