1 tassó d'aigua
2 tassons de llet
4 ous
Farina (600 gr aproximadament)
Oli d'oliva, per fregir
Preparació
Preparar la pasta mesclant tots els ingredients, amb un turmis si cal, perquè no faci grums. No ha de quedar molt clara, però tampoc molt espessa (com la de crepes). Deixar reposar mitja horeta (així després la pasta no s'aferra tant i és més bo de fer amollar-la dins la pella).Posar una pella fonda amb oli d'oliva al foc. En ésser calent, mullar l'engronsador una estona, que l'oli el cobreixi bé. Treure de la pella, espolsar perquè s'eixugui una mica (si té massa oli, la pasta no s'aferra) i mullar dins la pasta, però que només li arribi a la meitat, que no el sobrepassi, perquè si no, no es desfaria la pasta dins la pella.Posar l'engronsador amb la pasta aferrada dins la pella. Si la pasta no s'amolla sola, ajudar amb una espàtula. Fregir bé pels dos costats i posar damunt d'una palangana amb una servilleta, que absorbeixi l'oli.Amb una recepta en surten molts. Amb la meitat en surten 2 palanganes petites.Es poden ensucrar (amb sucre en pols) o menjar amb crema pastelera, gelat, xocolata una mica fus, ...Per fer amb xocolata, fondre la xocolata amb una mica de mantequilla. Mullar l'engronso, de manera que només es banyi la meitat (una cara) i deixar eixugar dins un plat pla, amb la cara banyada amb xocolata cap amunt.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada