1 i 1/4 kg de patates pelades (també es poden fer amb monei, o mesclar patates i monei)
1 kg de farina nomal
2 ous
25 gr de llevadura
oli d'oliva, sucre, mel
sal
Preparació
Bullir les patates fins que siguin ben cuites, amb aigua només que els tapi. Llevar una mica d'aigua,, reservant-la per si després la pasta és massa espessa. Passar les patates dins l'aigua pel turmis o pel passapurés i deixar refredar. N'hi ha que hi posen una mica de monei en lloc de patata perquè diuen que xupa menys l'oli.Mesclar amb els ous, la llevadura (disolta en una mica d'aigua de les patates) i la farina. Afegir un polset de sal. Es pot afegir una mica d'aigua de les patates si és massa espessa. Ha de quedar una mica aferradissa. Deixar tovar la pasta 1 h i mitja.Fregir dins una pella amb molt d'oli. L'oli ha de ser ben calent, i així els bunyols es fan couen aviat i no agafen tant d'oli. S'agafa la pasta amb la mà esquerra, mentre que amb la dreta, banyada en aigua amb sal perquè no s'aferrin, s'agafa la pasta i es tira dins la pella fent-li el forat.Es mullen en sucre o mel.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada