Ingredients (4 persones)
8-10 calamars petits
300 kg de carn picada, tota de porc, o amb la meitat de vedella
1 ou
4 patates
xampinyons
4 tomàtigues o salsa de tomàtiga
1/2 ceba o una de sencera si és petita
1 porro
sal, prebe bo, oli, farina, 1/2 pastilla d'Avecrem, picadillo d'all i julivert, pinyons
Preparació
Llevar les cames dels calamars i netejar-los.
Llevar els ulls de les cames i guardar les cames.
Mesclar la carn amb l'ou, sal, prebe bo i picadillo d'all i julivert.
Omplir els calamars, enganxar-los amb un palillo, enfarinolar i fregir.
En estar frits s'han de posar dins una greixonera amb aigua ja calenta, perquè han de bullir (només que els tapi, que llavors queda massa brou)
A part, bullir els xampinyons, amb una fulla de llorer i un all.
En estar frits els calamars, fregir les patates, tallades a quadrets i guardar-les.
En estar les patates, fregir la ceba amb el porro tallats. Al cap d'una estona, afegir-hi la tomàtiga també trocejada (o la salsa de tomàtiga, però ja al final, perquè ja és cuita) i un parell de pinyons. Quan ja estigui quasi cuit, posar 1/2 pastilla d'Avecrem. En estar, passar la salsa pel turmis.
Quan els calamars faci 3/4 que bullen, tirar els xíxeros i xampinyons. Quan ja estiguin quasi cuits, tirar la salsa i les patates. Deixar bullir una estona més.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada